Siltanen toimii, palvelu ei

Brunssipartion syyskausi on avattu! Vaikka eihän vielä olekaan syksy (eihän?!) ja aurinkokin paistoi Flow-viikonlopun lauantaina. Ja mikäs Flow-viikonlopun brunssipaikaksi paremmin sopiikaan kuin Siltanen, jossa poikkeuksetta kohtaa kalliolaisten hipstereiden kokoontumisajot.

Siltasessa olimme aiemminkin käyneet sekä brunssipartion kesken että erilaisilla muilla kokoonpanoilla. Tällä kertaa mukana oli laajennettu ryhmä, jonka ansiosta tuli testattua listan kaikki kolme erilaista brunssiannosta. Brunssilista on muuten muuttunut viime kerrasta ja siitä, mitä nettisivuilla lukee. Hinnatkin olivat nousseet, nyt Buddah- ja Berlin-brunssilautaset olivat 14 € ja aivan uusi vaihtoehto, NYC Burger Brunch 15 €.

Ennen kuin ruoditaan sen tarkemmin ruokaa, pitää sanoa sananen palvelusta. Siltasessahan on aina ollut legendaarisen huono palvelu ja Elovena kiteyttikin hienosti ruokailun aikana: ”tekisi mieli boikotoida paikkaa, kun palvelu on niin huonoa, mutta kun tää on muuten niin kiva.” Toisten mielestä palvelu oli kuitenkin parantunut alkuajoista, jolloin niskoja nakkelevat tarjoilijat näyttivät siltä kuin ei voisi vähempää kiinnostaa olla paikassa töissä.

Kuitenkin tälläkin kertaa palvelu ontui – edellisenä päivänä tehtyyn pöytävaraussoittoon vastattiin tylysti ja kuinka ollakaan, pöytävarausta ei löytynyt varauskirjasta, kun tulimme paikalle. Onneksi tarjoilija järjesti pöydän, sillä paikka oli tupaten täynnä festarikansaa, joka oli täyttämässä kupujaan ja ottamassa pohjia ennen Flowta.

Siltasen uusi brunssivaihtoehto – täydellinen krapulapäivään

Ja sitten itse ruokaan… Sitä sai odottaa todella kauan ruuhkasta johtuen, mutta kuohuviinin ääressä aika sujui rattoisasti. Tiskiltä sai myös hakea rajattomasti kahvia, mehua ja vettä ja leipä saatiin pöytään poistamaan pahinta nälkää.

Reissumies otti eksoottisimman aamiaisvalinnan, NYC Burger Brunchin, johon kuului pekonia sisältävä hampurilainen, ranskalaiset ja muista annoksista lainattu minilassi/smoothie. Hampurilainen oli kuulemma perussettiä, mutta toimi ensimmäisen ja toisen festaripäivän välissä hyvin. Seurueen naisilla oli Buddah-annos, joka sisälsi croissantin, hilloa, erilaisia juustoja, couscousia, kasviksia, melonia, kakunpalan ja lassin. Berlinissä couscous ja vuohenjuusto oli korvattu lihaleikkeleillä ja nakilla.

Annoksen parasta antia olivat brie-juusto ja piparkakkumausteella maustettu mustikkalassi, jota oli tosin vain shottilasin verran eli aivan liian vähän. Vuohenjuusto sen sijaan oli hieman mautonta ja muut brunssin antimet suht tavallisia. Ehdoton miinus couscousista, joka oli kuivaa eikä lautasella ollut oikein mitään, minkä kanssa sitä olisi voinut syödä. Lisäksi asettelu oli sellainen, että couscous onnistui suttaamaan koko muunkin lautasen, itse onnistuin pudottamaan sitä mm. hilloon.

Siltasen letkeä tunnelma ja musiikki sopivat joka tapauksessa mainiosti aloittamaan Flow-päivän. Ja plussaa ehdottomasti siitä, että Siltasessa brunssia voi nauttia sekä lauantaina että sunnuntaina aina neljään asti eli sopii aamu-uniselle nuorisolle 🙂

Buddah-lautanen ja leipävalikoima, jota sai täydentää rajattomasti.

Pisteet / ruoka: 6 1/2
Pisteet / tunnelma: 8
Papukaijamerkki: Musiikki, letkeä fiilis
Noottia: Tyly palvelu, turha couscous lautasella
Erikoista: Hampurilais- ja ranskalaislautasella nököttävä pieni mustikkalassi

Päivän puheenaiheet: Flow-artistit, kuulumiset kesän jälkeen, uudet työpaikat

-Flora

Advertisement

5 kommenttia

Kategoria(t): Brunssit Kalliossa, Edulliset brunssit, Helsingin brunssit