Marjat – superfoodin ja kausiruuan aatelia

sunnuntain herkkuaamiainen

Suhteeni elokuussa kypsyviin marjoihin (viinimarjat, karviaiset, vadelmat, mustikka) on heittänyt häränpyllyä viidentoista vuoden takaisesta. Aiemmin marjoista tuli mieleen pakotetut poimimistuokiot äidin viinimarjapuskissa tai  – vielä kamalampaa – metsässä. Poiminnan seurauksena saattoi olla litrakaupalla kitkerää mustaviinimarjamehua, jota piti litkiä syysnuhan taltuttamiseksi.

Nyt antaisin mitä tahansa, että nuo samaiset marjapuskat eivät olisi 250 kilometrin päässä. Olen kuin paratiisissa, kun saan poimia ja pakastaa äidin marjoja ja kantaa niitä purkkikaupalla Helsinkiin. Etäisenä haaveena on joskus omistaa oma piha omine pikku marjapuskineen.

Kun omia puskia ei ole saatavilla, tarttuu marjoja mukaan kauppareissulla. Tämänhetkisen ruokavalion kärjessä ovat maustamaton jugurtti ja puuro, koska niiden kanssa marjat sopivat hyvin ja niitähän menee paljon. Juuri tänään sunnuntaiaamuna herkuttelin marjoilla, jugurtilla ja itsetehdyllä luomumyslillä tavallisen vihersmoothien sijaan.

Ja tosiaan marjathan ovat kausiruokana aivan omaa luokkaansa niin ravintoarvoiltaan kuin maultaankin – harmi, että kausi on vain niin lyhyt!

Onnelliseksi tekevä aamiainen.

Tässä vielä oma luomumyslin resepti:

  • Kaurahiutaleita
  • Auringonkukansiemeniä
  • Pellavansiemeniä
  • Seesaminsiemeniä
  • Rusinoita
  • Pähkinöitä

Sekoita ja säilytä isossa, tiiviissä purkissa tai tölkissä.

– Flora

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): päänavi, Reseptit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s