Saksalaisen leipäkulttuuriin nimeen vannova Crustum ei sovi hiilarikammoisille. 15 euron brunssin parasta antia olivat tuoreet leivät ja mehevät sämpylät. Pähkinöillä, hedelmillä ja siemenillä maustetut leivät olivat taivaallisia!
Leipärakkaiden lisäksi Crustum on oikea valinta lihaa himoitseville. Tarjolla oli montaa sorttia leikkelettä ja makkaraa – pesco-lakto-ovo-vegenä jätin lihaisat herkut väliin.
Leipien ja leikkeleiden kanssa tarjolla oli muun muassa kunnon jogurttia, graavilohta, vähän mautonta lohitartaria, melonisalaattia, makeita torttuja ja keitettyjä kananmunia.
Meidän (testaajina tällä kertaa Elovena & Flora) suosikkeja olivat herkkuleivät ja itse tehty hedelmä-mysli-jogurtti. Vaalea mössö näytti epäilyttävältä, mutta maistui ihanan raikkaalta.
Tuoreita hedelmiä ja kasviksia olisi saanut olla enemmän tarjolla. Jäin myös kaipaamaan jotain ihanaa supermakeaa kakkua tai viineriä. Brunssiin kuuluneet kuivakat tortut voisi korvata leipomon upeilla kakuilla. Ähkystä huolimatta harkitsin aamupalan jälkeen leivoksen tai jättikeksin ostamista, mutta ihme kyllä pystyin vastustamaan kakkuvitriinin houkutukset.
Pisteet / ruoka: 7 1/2
Pisteet / tunnelma: 7 1/2
Papukaijamerkki: Pikkusämpylät ja muut mahtavat leivät
Noottia: Yllätyksetön setti, ei mitään lämmintä
Erikoista: Yksittäispakatut minimakkarat (maksapasteijaa ?)
Päivän puheenaiheet: Työkuviot ja suuret suunnitelmat
Elovena
Crustum kuuluu mun suosikkeihin. 🙂 Tunnelmallinen paikka, varsinkin kesällä. Ja paikan leivät olivat (ja varmasti ovat edelleen) todella herkullisia!
p.s. Blogistani löytyy muuten aika paljon aamupala- ja brunssiarvosteluja.
Huli, kiitos vinkistä! Pitää käydä lukemassa blogiasi. Crustumin jyvillä & siemenillä terästettyjä leipiä on jo ikävä!
Paluuviite: Frühstück Crustumissa « Tapaa minut aamulla