San Franciscossa brunssi on elämäntapa

San Franciscon Alamo Square ja The Painted Ladies.

Minä, eli Flora sain ilokseni mahdollisuuden viettää kevään San Franciscossa. Brunssipartiolaisena tuntui, kun olisi kotiin tullut, sillä brunssi kuuluu vankkumattomana osana kalifornialaiselämäntyyliin. Kuukauden aikana olen ollut brunssilla / aamiaisella jo trendikkäässä Hayes Valleyn kaupunginosassa, lähellä pääaukio Union Squarea, Piilaakson sydämessä Palo Altossa, kollegani kotona ja budhalaisen temppelin pihalla.

Kaupungin jokainen ravintola ja kuppila tuntuu tarjoavan jonkinlaista brunssia tai aamiaista eli paikoista ei totisesti ole pulaa. Myös ystävien tapaaminen viikonloppuisin tuntuu aina liittyvän tavalla tai toisella brunsseihin. Tähän suuntaan ollaan onneksi menossa Helsingissäkin, mutta matkaa täkäläiseen brunssikulttuuriin on vielä.

Hayes Valleyssa sijaitseva Stacks tarjosi valtavia aamiaislautasia ja pannukakut olivat ravintolan ykkösjuttu aamiaisella. Paikka oli ilmeisen suosittu, sillä jono ulottui pihalle asti. Oma annokseni Stacks Yogurt Sunday oli menun kohdassa ”terveelliset aamiaiset”, mutta voisinpa väittää tähän vastaan. Paikka on kuuluisa valtavista pannukakkupinoistaan.

Stacks Yogurt Sundayhin kuului jugurttia, hedelmiä, mysliä, pähkinöitä ja bagel.

Nämä pannukakkuannokset eivät edes olleet suurimpia listalla.

Aivan keskustassa sijaitseva Honey Honey Cafe & Crepery oli meluisa paikka eikä ruokakaan – pestocrepes hedelmillä – jättänyt kerrottavaa jälkipolville.

Crepes oli täytetty juustolla ja pestolla.

Valitettavan kuivahkoja olivat pannukakut myös Palo Alto Creamery Fountainissa, mutta annos jenkkityyliin valtava.

Pannukakut ovat kansallinen brunssiruoka nro 1.

Sen sijaan brunssi Berkeleyssä Wat Mongkolratanaram -budhalaistemppelin pihalla oli suorastaan elämys! Keskellä omakotitaloaluetta sijaitseva temppeli on kuulemma jo vuosia kerännyt varoja toimintaansa sunnuntaibrunssilla. Brunssi on niin suosittu, että kannattaa varautua jonottamiseen ja paikan metsästämiseen pihan pitkistä pöydistä. Ensin piti jonottaa vaihtamaan rahaa ”tokeneihin”, jonka jälkeen jonotettiin itse ruokaa. Tokenit toimivat maksuvälineinä ja kylttien mukaan niiden antaminen oli vapaaehtoista ”lahjoituspohjalla”. Tällainen systeemi on ilmeisesti jonkinlainen keino kiertää viralliset säädökset.

Pieni ja sievä budhalaistemppeli.

Yksi "token".

Brunssitungosta temppelin pihalla.

Ruoka oli erittäin maukasta, kotona tehdyn oloista thai-ruokaa, ja paikan päällä oli eri linjastot liha- ja kasvissyöjille sekä jälkiruualle. Ruuan valinta omalta osaltani meni arpomiseksi, koska en tiennyt yhtään, mitä kasvislinjaston kaukalot sisälsivät, mutta päädyin ottamaan keltaista currya tofulla, jotain kurpitsaa sisältävää sekä nuudeleita. Annos oli niin iso, että se meinasi valua lautaselta ulos ennen kuin pääsin pöytään. Jälkiruuaksi maistelin erinomaisia kookospannukakkuja ja ”frittereitä”. Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus auringon paistaessa, tällaisen varojenkeräystavan voisi tuoda myös Suomeen! Asiantuntevamman ruoka-arvion brunssista voit lukea täältä.

Kasvisruokalinjasto.

Oma annokseni näytti tältä.

Lihansyöjän annos.

Jälkiruoka oli suussasulavaa.

Seikkailu San Franciscossa jatkuu ja lisää brunssikuulumisia toivottavasti on luvassa myöhemmin. Brunssipartio on muuten nyt myös Facebookissa, kaikki tykkäämään sivustamme.

Advertisement

2 kommenttia

Kategoria(t): Brunssit ulkomailla

2 responses to “San Franciscossa brunssi on elämäntapa

  1. Thanks for the linky love! I totally don’t even know what language this is written in, but food is a universal language! Happy eating

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s