Helsingin ainoa TIKI-baari Kokomo tarjoaa sunnuntaisin brunssia ja siihen sopivia cocktaileja. Niitä oli pakko päästä maistamaan.
Pacific brunch ja erillinen aamiaisdrinkkilista nostivat odotuksia, mutta buffet oli pienoinen pettymys. Tyytyväisin ruokailija oli Reissumies, joka kehui lihatarjontaa (erityisesti lihapullia), mutta muiden mielestä brunssi kaipaa kehittelyä.
Parasta Kokomossa on tunnelma. Aamiainen nautitaan bambukatoksen alla, baaritiski on koristeltu pallokaloilla ja Dj soittaa reggaeta ja muuta Havaiji-henkeen sopivaa letkeää musiikkia.
Toinen plussa tulee drinkeistä ja samppanjasta. Liian harvoin täkäläisissä brunssipaikoissa on tarjolla cocktaileja. Kokomon brunssimenusta voi valita huuhteleeko aamupalan alas samppanjan, kuohuviinin vai drinkin kanssa. Me testasimme samppanjan (toimii aina) ja kaksi listan drinkeistä. Cocktailit olivat raikkaita ja jännittäviä, erityisen hyvä oli inkiväärillä maustettu Dark & Stormy. Brunssi samppanjalla tai cocktaililla maksaa 22 euroa, ei paha.
Mutta ruoka ei tällä kertaa vakuuttanut. Tarjolla oli muun muassa tylsää perusleipää, edamia tai muuta pliisua juustoa, kasviksia, salaatteja, hedelmiä, pekonia, munia, kylmää munakokkelia, jogurttia, muroja, suklaakakkua ja kuivaa pullaa.
Brunssipartio ja vierailevat tähdet toivovat, että Kokomo uskaltaisi jättää karjalanpiirakat pois ja miettiä niiden ja muiden perusjuttujen tilalle jotain eksoottisempaa. Kimchi-salaatti, wasabimajoneesi ja TIKI-levite edustavat brunssin parhaita paloja, erilaista ja fiilikseen sopivaa.
TIKI-brunssin aikana puheenaiheeksi nousikin brunssitarjonnan mielikuvituksettomuus. Nyt kun Helsingissä on hieno valikoima brunssipaikkoja, olisi tilausta persoonallisille teemabrunsseille. Oma toiveeni on
ranskalainen herkkubrunssi: Rapeaa patonkia, laadukkaita juustoja, hilloja, pikkuleivoksia, samppanjaa ja pöytiintarjoilu 🙂
Elovena
Pisteet / ruoka: 6 1/2
Pisteet / tunnelma: 8 +
Parasta: Cocktailit ja Dj
Noottia: Kuiva & kylmä munakokkeli
Erikoista: Korealainen kimchi
Päivän puheenaiheet: Brunssivisiot
Mä tykkäsin Kokomassa smoothiesta, tunnelmasta sekä jogurtista. Silloin ei tarjolla ollut jälkkäriksi kuin kuivaa marjapiirakkaa, hyvä jos suklaakakku ollaan saatu listoille. Meikäläisen arvostelu paikasta löytyy täältä: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2011/12/27/brunssi-kokomo-hki/.
Smoothiet näytti tosi hyvältä, mutta meiltä jäi ne testaamatta. Ensi kerralla!
Oi, ranskalainen brunssi! Rapsakkaa patonkia, kunnollista voita, paksua kaakaota, napakkaa kahvia. Ja ehdottomasti lämpimiä croissantteja, niitä kuuluu olla jokaisella ranskalaisella aamiaisella!
Lisäksi vois olla korealainen brunssi (tofukeittoa, savustettua kalaa, kimchiä, säilöttyjä vihanneksia jne.) ja venäläinen brunssi (pateeta, suolakurkkuja, punajuurisalaattia, napakoita meetwursteja, suolattua nautaa, hapankaalia). Oevoe, kuka järjestäis?
Apua, unohdin croissantit kokonaan! Niitä pitää ehdottomasti olla. Venäläinen brunssi on loistava idea, leivän tilalla kulibiak-piirakkaa ja blinejä. Mums!
Sori, olen vähän multinick tässä, just vaihtamassa tiliä… mutta joo. Blinit olis kivoja, mutta ihmisillä on niin jakautuneet käsitykset niistä. OIKEAT venäläiset blinit on näet isoja ja ohuita eli siis lettuja. Ne, mitä Suomessa ravintoloissa koko ajan blineinä tarjoillaan ja joissa on happamuutta, ovat enemmänkin syrniki-tyyppisiä, vaikka niissä ei juustoa sinänsä olekaan.
Että kumpia lettuja sitten? Itse kyllä ottaisin ne oikeat ja ohuet! Ehkä joskus sitten…
Hello,
Kävin testaamassa kesäkuun alussa ja vedin setit alas smoothien voimalla. Hyvää oli, leipätarjonta oli monipuolinen ja karjalanpiirakat loistivat poissaolollaan. Ehkä ovat ottaneet vaarin palautteestanne!?
http://herrasmiehistelya.com/2012/06/17/kokomon-brunssi/