Brunssipöydän vakiovarusteena on totuttu näkemään juustot, leikkeleet ja kananmunat, mutta ei välttämättä hummusta. Mutta miksikäs ei, hummus sopii niin leivän levitteeksi kuin salaatin kylkeen ja on sitäpaitsi täynnä kasviperäistä proteiinia ja valkosipulin rakastajille oiva lisuke.
Ohessa jo useaan kertaan onnistuneesti testaamamme, helppo ohje.
Hummus (lähes luomuna)
- 380 g luomukikherneitä
- 3 rkl luomutahinia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 sitruunan mehu (luomu)
- reilu 0,5 dl vettä
- 4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (luomu)
- suolaa
- mustapippuria
- n. 1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa
Laita kaikki ainekset blenderiin, mausta valkosipulilla, suolalla, jeeralla ja pippurilla makusi mukaan. Sekoita hyvin.
Aseta hummus tarjolle niin että kaadat sen päälle hieman oliiviöljyä. Koristele kikherneillä ja nauti leivän tai salaatin kanssa.
Päivityksiä on tullut nyt hieman hitaammin, koska Brunssipartio on lomaillut. Toivottavasti suomalaisten ravintola-ammattilaisten mielissä hautuu loman aikana paljon uusia, persoonallisia brunsseja. Millaisia brunsseja tai brunssiruokia te lukijat kaipaisitte Helsingin brunssikenttään?