Hummus sopii brunssille

Ei ehkä kaunein ulkonäkö, mutta maku on samettisen jämäkkä.

Brunssipöydän vakiovarusteena on totuttu näkemään juustot, leikkeleet ja kananmunat, mutta ei välttämättä hummusta. Mutta miksikäs ei, hummus sopii niin leivän levitteeksi kuin salaatin kylkeen ja on sitäpaitsi täynnä kasviperäistä proteiinia ja valkosipulin rakastajille oiva lisuke.

Ohessa jo useaan kertaan onnistuneesti testaamamme, helppo ohje.

Hummus (lähes luomuna)

  • 380 g luomukikherneitä
  • 3 rkl luomutahinia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruunan mehu (luomu)
  • reilu 0,5 dl vettä
  • 4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä (luomu)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa

Laita kaikki ainekset blenderiin, mausta valkosipulilla, suolalla, jeeralla ja pippurilla makusi mukaan. Sekoita hyvin.

Aseta hummus tarjolle niin että kaadat sen päälle hieman oliiviöljyä. Koristele kikherneillä ja nauti leivän tai salaatin kanssa.

Hummus osana kotibrunssia.

Päivityksiä on tullut nyt hieman hitaammin, koska Brunssipartio on lomaillut. Toivottavasti suomalaisten ravintola-ammattilaisten mielissä hautuu loman aikana paljon uusia, persoonallisia brunsseja. Millaisia brunsseja tai brunssiruokia te lukijat kaipaisitte Helsingin brunssikenttään?

Jätä kommentti

Kategoria(t): Reseptit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s