Helsinkiin on tullut kiitettävästi uusia brunssitulokkaita viime aikoina. Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmassa, eli aivan ytimessä kevään aikana avannut Kiila Food & Bar on ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan parhaasta päästä.
Sunnuntaina tarjoiltava buffet-brunssi maksoi 19,90 € sisältäen omat pöytänsä alku-, pää- ja jälkiruualle. 3,50 euron lisähintaan olisi saanut aamiaisdrinkki-Mimosan. Ei paha!
Alkuruokapöydästä löytyi mm. hyvä setti salaatteja (pestopasta-, katkarapuskagen-, viher- ja ceasar-), lämpimiä cocktailpiirakoita suolaisen munavoin kera, suolaista piirakkaa ja pehmeitä croissantteja. Maut olivat erinomaiset, mutta miinusta siitä, mihin moni muukin brunssipaikka sortuu – missään ei ollut tarkkaan esillä ruuan tarkkaan koostumusta. Ei-lihansyöjänä pähkäilin piiraan sisältöä ja lopulta jätin sen ottamatta.
Lämpimän ruuan osuus oli valitettavan vaisu ja jälleen näin ei-lihansyöjänä, itse en saanut muuta syötävää kuin uusia perunoita ja mautonta munakokkelia. Brunssikaverini mukaan BBQ-kana oli kuitenkin hyvää ja paistettu häränrintakin ok. Pekoniakin olisi ollut lihanhimoisille.
Jälkiruoka-anti sen sijaan oli yksi parhaista, mihin Helsingin brunsseilla olen törmännyt. Suklaakakku oli mudcake-tyylisen mehevää ja sen rinnalla tarjoiltu vadelmahillo maistui tuoreilta vadelmilta – ei todellakaan miltään esanssivalmishillolta. Pyöreä munkki oli suussasulavan pehmeä, kuin kotiuunista ja iso levy brie-juustoa hillon ja croissantin kera nyt on aina kestosuosikkini. Makean tarjoilun kruunasi yksi erikoisimmista asioista, joihin olen brunssilla törmännyt: suklaa- ja kinuskikastikeputoukset, joihin sai dipata ananaspaloja ja vaahtokarkkeja. Mistä tuollaisia saa ostaa, haluan miniversion kotiin!
Kiilassa tuntui olevan mukavasti tilaa eli ilmeisesti brunssikansa ei ole aivan täysin tänne vielä löytänyt, mutta ottaen sijainti ja brunssin maukkaus huomioon, voinee menestystä povata lähitulevaisuuteen. Erittäin positiivinen lisä brunssitulokkaisiin, joka todisti, että yksi hyvin persoonallinen elementti ja ruuan makuun panostaminen saa brunssin todella jäämään mieleen.
Pisteet / ruoka: 9- (ilman huonoa pääruokaa olisi korkeampikin)
Pisteet / tunnelma: 8 + (sisustus ei hirveästi jäänyt mieleen, mutta maisema kohdillaan)
Positiivista: Suussasulavat jälkiruuat, pelkästään niiden takia tänne kannattaa mennä
Noottia: Kasvisruokailijoita ei millään lailla huomioitu pääruuassa
Erikoista: Suklaa- ja kinuskikastikeputoukset!
Päivän puheenaiheet: Kuulumiset kevään reissujen jälkeen
– Flora
p.s. Kamerasta loppui akku ensimmäisen kuvan jälkeen, joten pahoittelut kännykällä napsittujen kuvien laadusta.
Ihana kuulla, että Kiila oli käymisen arvoinen paikka! Varasin sinne juuri eilen pöydän parin viikon päähän. En malta enää odottaa noita munkkeja ja suklaaputousta!
heh nuo ihanat munkit on Fasun pakasteita joita ei ole edes jaksettu sokeroida pakkasesta oton jälkeen kun sokeri on sulanut..
Enpä ole Fasun pakasteita maistanut, mutta pitääpä ostaa niitä kotiin, jos tuolta maistuvat!
Nyt on Kiila sitten testattu. Suklaaputos onneksi oli, mutta munkkeja ei ollut misään.. Plääh! Noi oranssit kannut olivat muuten maailman epäkäytännöllisimmät!
Mutta tykkäsin silti kovasti Kiilan brunssista, sai arvosanakis 9+.
http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/06/13/brunssi-kiila-hki/
Näemmä vaihtelevat ruokia usein. Joistain muista blogeista kuin luin, olivat ruuat olleet aivan erilaiset keväällä…
Paluuviite: Helsingin parhaat terassibrunssit | Brunssipartio
ihanaa että olet tehnyt tällaisen brunssisivuston, josta saa hyviä vinkkejä uusista paikoista, kiitän 🙂
Kiva, että tykkäät. Brunssipartio kiittää! 🙂
Käytiin lauantaibrunssilla tänään, tarjoilija sanoi sen olevan enemmänkin aamiainen ja niin se olikin. Henkiläkunta oli ihan hukassa- aamiainen oli ollut käynnissä jo puoli tuntia, eikä esim. lusikoita tai kulhoja ollut missään. Munakokkeli ja pekoni oli maukasta, muita lämpimiä oli nakit ja lihapullat. Jälkiruokana maustekakkua, joka oli mautonta, sen seurana joku maustettu kermavaahto tms. (ei kylttejä, ei tiedetty mitä oli) ei maistunut juurikaan miltään. Salaateista kasvissyöjälle oli ceasar ja nuupahtanut vihersalaatti, fetakuutiot olivat hyviä. Leikkeleitä vain yhtä sorttia, samoin juustoa. Mehut (omena ja appelsiini) oli VIP-merkkisiä (!) eli tukun halvinta laatua. Maitoa löytyi vain yhdestä pienestä kannusta kahvin vierellä, ei myslin ja murojen luota. Karjalanpiirakat kelmeiksi paistettuja pikkupiiraita, munavoi oli hyvää. Croissantit peruslaatua. Hedelmiä oli tarjolla vain kokonaisina, hedelmäsalaatti olisi ollut asiakasystävällisempää. Kokonaisuudessaan aika ankea hintaan nähden (14, 90€). Koska 11-vuotiaasta meni myös täysi hinta, en voi suositella mitenkään lämpimästi lauantain riistohintaista aamiaista.
Kiitos lauantairaportissa! Mekin olemme jälkikäteen kuulleet, että sunnuntai- ja lauantaibrunssien laadussa on huima ero. Lauantaina ei esim. jälkiruokaa ole juurikaan. Harmi, koska asiakkaita löytyisi varmasti kalliimmalle ja laadukkaammalle lauantaibrunssillekin..
Yhdymme edelliseen, testasimme lauantaibrunssin (sillä nimellä se kuitenkin kulkee) ja siitä jäi aika ristiriitainen fiilis. Varsinkin jälkkärit olivat pettymys:
http://lwbrunch.blogspot.fi/2012/07/kiilan-brunssi.html
Paluuviite: Tasapaksuhko Café Lasipalatsi | Brunssipartio
Tänään testattu sunnuntaibrunssi, suurin odotuksin tämän arvostelun perusteella.. Mutta voi mikä pettymys. Ruokavalikoima oli muuttunut ja vähenyntynyt ja mikä pahinta, ei enää suklaaputousta! Se oli ehkä suurin syy miksi tuonne menin, melkoisena suklaanystävänä. Todella harmi.
Eikä valikoimassa muutenkaan, ikävä kyllä, ollut kehumista.
Istumapaikan suhteen minulla kävi kuitenkin onni, sillä tavoitteeni oli lukea sunnuntai-Hesaria kaikessa rauhassa, näin pöytäävaraamattomana jouduin ”etubaarin” puolelle. Onni osoittautui siten, että kyseinen alue oli hiljaisempi ja valoisampi kuin varsinainen pääsali. Siinä istuksin auringossa katsellen Kalevankadun ja Manskun risteyksessä hulisevia ihmisiä.
Ja pöytäkin oli riittävän iso Hesarille. 😀
Onpa ikävä kuulla, että taso heittelee ja putoukset olivat vain hetken herkkua! Pointsit tippuu heti.
Samoin, pakko yhtyä edellisen kommentoijan mielipiteeseen. Taso on selvästi laskenut, brunssi on kuitenkin melko täynnä porukkaa. Viikko sitten sunnuntaina menulistassa olevat ruokalajit eivät pitäneet paikkaansa (piti olla esim. lohimunakasta, ei ollut), piirakka oli mautonta ja jälkiruuat todellakin kaventuneet (tarjolla oli mm. perusvadelmakermakakkua, päivän erikoisuutena oli basilika-pannacottaa, joka oli lähestulkoon suolaista! – viisi ihmistä maistelimme sitä ihmeissämme). Toki saimme vatsamme täyteen tällä brunssilla ja buffet toimi mukavasti, vaikka porukkaa olikin paljon.