Brunssipartio rakastaa ruokaa ja on jo muutaman vuoden ajan kokoontunut säännöllisen epäsäännöllisesti nauttimaan Helsingin brunssi- ja aamiaistarjonnasta. Nämä kokemukset arvioidaan rehellisen suorasti tässä blogissa ja lisäksi kirjoituksiin saattaa eksyä myös muita aamiais- ja hyvinvointiruokareseptejä.
Brunssipartioon kuuluu:
Flora
Entinen kaikkiruokainen herkuttelija, joka koki ruokaheräämisen ja muuttui ruuan laatua tarkkailevaksi krantuksi. Haaveilee saavansa ihmenaisen energiat raakaravinnolla tai kasvattavansa kaiken ruokansa luomuna. Todellisuudessa ottaa taatusti toisen annoksen kakkua, jos kysyt. Sinkku, joka täyttää kalenteria määrätietoisen järjestelmällisesti ja yrittää oppia hetkessä elämistä.
Floran suhde aamiaiseen:
Aamu-unisuus määrittää Floran aamuja, jolloin aamiainen on yksi motivoivista tekijöistä, joka auttaa vääntäytymään ylös viidennen torkkuherätyksen jälkeen. Aamiaiselle on yksi pääsääntö: se pitää syödä aina. Lisäksi Floran zombiemainen aamuolemus valmistaa aamiaisen aina samalla rutiinilla. Aamiaisen sisältö sen sijaan on käynyt läpi erilaisia vaiheita. Nykyisin Floran edessä on seuraava kattaus: vihersmoothie sisältäen hedelmiä, marjoja, vihreitä lehtiä, hampunsiemeniä ja superfoodeja, lasi vettä sekä Helsingin Sanomat. Floran aamiaismotto: ”Kaikki ateriat ovat päivän tärkeimpiä”.
Elovena
Hyvästä ruoasta ja viinistä innostuva kaurapuurofani, joka olisi valmis muuttamaan Stockmannin Herkkuun. Viinibaari ruokakaupassa on muuten nerokas idea! Elovena rakastaa ulkona syömistä ja uusien ravintoloiden testaamista, mutta nauttii myös omien pikkukätösten haastamisesta – bravuuri on briejuustosalaatti. Haaveilee omasta keittokirjasta ja sapattivuodesta viinitilalla.
Suhde aamiaiseen:
Rakkaudella mikrossa valmistettu kaurapuuro on arkiaamujen ehdoton juttu, mutta viikonloppuihin superterveellinen startti ei sovi. Paras tapa juhlistaa kunnon yöunia ja vapaata on suunnistaa hyvien ystävien kanssa ihanan överille herkkubrunssille! Elovenan unelmien aamupalakattaus näyttää tältä: Croisantteja briejuustolla, vuohenjuustomunakas, tuoreita mansikoita, samppanjaa, lattea, juustokakkua, vohveleita vaahterasiirapilla… aurinkoisella terassilla nautittuna. Oui!
Reissumies
Reissumies pysyy toistaiseksi salaperäisenä.
Mimosa
Brunssipartion alkuperäisjäsen Mimosa nauttii nykyään aamiaisensa Indonesiassa elämänsä miehen kanssa. Muilla partion jäsenillä on Mimosaa hurja ikävä, mutta ehkä saamme kuulla toisinaan myös aasialaisia aamiaistarinoita.
Suhde aamiaiseen:
Mimosa mussuttaa useimmiten aamiaiseksi paikalliseen tapaan kalaa ja riisiä, mutta pääsee näinä päivinä herkuttelemaan myös erään sukellusresortin maittavasta aamiaisbuffetista. Helsingissä aamiaiseen kuului lasi vettä tai mehua, mutta nykyinen fyysinen työ vaatii aamiaiselta enemmän. Unelmien aamiainen koostuu avokado-tomaatti-mozzarella-leivistä, tuoreista hedelmistä kreikkalaisen jogurtin kanssa, tuorepuristetusta appelsiinimehusta (ilman hedelmälihaa!) sekä tuplaespressosta. Kiireetön aamiainen hyvässä seurassa on parasta, mitä Mimosa tietää.
Ota yhteyttä: brunssipartio@gmail.com